Cătălina

Frica de a vorbi în public, pe care o am demult de tot, mă făcea să cred că eu nu aș putea sta pe o scenă, că nu aș avea orice-ul necesar pentru a vorbi în fața unor oameni atenți la mine. Mereu m-au speriat prezentările și abia așteptam să se termine. Cu voi am descoperit că e ok, că frica nu înseamnă că nu poți face lucrul ăla, ca ea o să fie mereu acolo, dar că își pierde intensitatea și că ajungi cumva să nu vrei să fugi de pe scenă, ci să stai și să te bucuri de experiență.

De vorbit, tot repede vorbesc :)) E greu de schimbat asta.

A mai fost ceva ce pe mine personal m-a ajutat. Într-o perioadă în care emoțiile mă copleșeau, și tocmai pentru că nu erau d-alea plăcute, cumva tindeam să le resping și să mă blamez că le simt așa intens “de ce nu sunt mai puternică?”. Mediul de la voi încuraja manifestarea emoției și cumva m-a ajutat să fac eu pace cu mine că simt așa cum simt, că sunt așa cum sunt 🙂 Și că nu e nimic rău în asta.

Mi-a placut mult lucrul cu voi, încurajările primite, interacțiunea cu fetele. Atelierele mă relaxau și mă extrăgeau din gândurile cotidiene. Am mai practicat respirația ca formă de relaxare când mă mai apucă anxietatea. Sunt ceva mai atentă acum și dacă văd că debitul meu verbal l-ar putea debusola pe interlocutor, o iau mai încet.

Vă mulțumesc mult pentru experiența oferită! Cred sincer că oricine ar beneficia de pe urma unui astfel de curs!

Cu drag,
Cătălina

Andra-Mihaela State

Mi-a plăcut foarte mult deschiderea cu care ați lucrat cu noi și susținerea pe care am primit-o încă de la începutul cursului. Mă bucur că am avut posibilitatea să întâlnesc aici oameni pozitivi, deschiși și sinceri cu care am putut forma o legatătură emoțională destul de puternică, zic eu.

Am învățat în primul rând să am mai mult curaj, am învățat cum să pot vorbi mai tare – și acum lumea chiar înțelege ce zic :)))
Am învătat că emoțiile nu trebuiesc ascunse, fiindcă există o frumusețe aparte în ele, acestea nefiind un semn de vulnerabilitate, ci, din contră, te fac mai puternic.
Am reusit să mă redescopăr, am învățat să am mai multă încredere în mine, am fost suprinsă de feedback-ul vostru și al colegilor și așa am înțeles că pot mult mai mult decât credeam inițial.
Cursul m-a ajutat să înțeleg și mai bine că fiecare dintre noi avem la bază aceleași temeri, că nu suntem suficient de buni, că alții ne privesc doar ca să ne judece, când de fapt nu e deloc așa.
Îmi e mult mai ușor acum să mă relaxez si să îmi golesc mintea, mă bucur mai mult de fiecare moment și chiar am o mai mare atenție la detalii (aș putea cu ușurință să îți descriu cum mi-am lăsat fiecare lucru în cameră de dimineață sau ce am văzut în drum spre muncă :)) )

Marina D.

Călătoria de 3 luni pe care am parcurs-o împreună a contat foarte mult pentru mine. 🙂 M-a ajutat să fiu mai încrezătoare, cel puțin asta simt acum, să-mi controlez mai bine emoțiile, să-mi exprim mai bine stările, să fiu conectată la ce se întâmplă în prezent, să mă gândesc mai mult la mine.
Mi-ați plăcut mult voi 3, sunteți minunate, ne-ați îndrumat cu multă căldură și mi-ați transmis o groază de stări (voi și colegii): am râs mult, am plâns, m-am bucurat, m-am temut, am fost emoționată, entuziasmată, deschisă, conectată, am iubit, într-un cuvânt, am trăit!
Am așteptat fiecare zi de miercuri cu entuziasm și, la sfârșitul ultimului atelier, am realizat cât de mult m-am atașat de echipă și cât de mult îmi veți lipsi cu toții.

Mulțumesc din suflet pentru toată experiența minunată pe care mi-ați oferit-o!
Vă îmbrățișez cu drag,
Marina D.

Elena

Pentru mine acest curs a fost o gură de aer proaspat, mi-am reamintit că sunt vie, că suntem vii, că suntem frumoși, că dincolo de această interacțiune cotidiană banală ne putem reaminti cine suntem cu adevărat și ce contează cu adevărat, că lumea e frumoasă și chiar și atunci când nu e, noi nu pentru ea trăim, că mai poți avea fluturi în stomac și după 12 ani lângă el, că stă în puterea noastră să sădim emoții în cei din jurul nostru și în noi înșine, că energia pe care o dăm se întoarce înzecit înapoi.

Am dormit 4 ore în noaptea de după spectacol și a doua zi eram plină de energie și radiam, am mers la job zâmbind, m-am plimbat pe străzi ascultând muzică, am retrăit iar și iar povestea piesei.

Recomand tuturor această călătorie interioară, nu e ușoară și nu o poți accepta din prima, dar odată ce am îmbrățisat-o, sper eu să rămânem prieteni pe veci.

Nu cred ca aș schimba nimic la acest curs, fiecare are ritmul lui și momentul lui, lucrurile neputând fi forțate. Am râs mult, dar nu era râsul meu, am plâns spre final deblocând ceva interzis în mine.

Vă mulțumesc din tot sufletul pentru facilitarea acestui proces minunat de cunoaștere, înțelegere și schimbare.
Elena

R.C.

Mi-a plăcut în primul rând că am cunoscut oameni noi, fiecare cât a lăsat să se întrevadă, diferiți și totuși atât de asemănători… Oameni frumoși alături de care am făcut această călătorie, faină și nu ușoară, către noi…Mi-a plăcut cum am fost îndrumați, sfaturile primite de la fiecare din voi trei. Mi-a placut că am aflat și am experimentat ceva din viața de actor, că am intrat un pic în spatele scenei, am văzut un pic și ce înseamnă regie. Cu siguranță acum o să ne uităm altfel la o piesă de teatru sau la un film.

Ca impact: Da a avut, are. Noi venind în cuplu la curs a fost un pic altfel, față de ceilalți. In final am putut să abordăm și genul ăsta mai declarativ de poezie, “Parisul noaptea” și cea a Elenei, pe care sa ni le zicem unul altuia.
Dupa cursul și spectacolele din final, am regăsit cumva ceea ce am pierdut de-a lungul timpului, avem ceva anișori împreună. Am regăsit emoția, fiorul de la începuturile relației. Mulțumim pentru ocazia creată prin cursul ăsta!
Pe mine personal, m-a ajutat să mă apropii un pic mai mult de poezie, să vad un pic mai mult față de ce am studiat în școală, să percep un pic mai mult din emoție, să-mi dau voie să simt mai mult.
Mulțumesc colegilor și vouă pentru poeziile frumoase aduse în fața noastră, pentru emoțiile transmise și trăite. Poate că de acum o să mai citesc câte o poezie, în mod sigur pe cele din spectacol o să le caut să le recitesc pe îndelete.

Alexandra

Am scris versurile astea, mai devreme, în metrou, când mă gândeam la întâlnirea cu noi și dintre noi. Așa, ca feedback și ca /cu recunoștință❤️

Doar o fugă cu iz de rouă
Desparte inevitabila întâlnire.
A mea cu mine, a ta cu tine,
A soarelui cu luna, a țărmului cu marea.
E nevoie să te pierzi puțin
Ca să te întâlnești cu tine.
E nevoie să strălucești în întuneric
Ca să îmblânzești lumina.
E nevoie să treci prin iubirile pierdute
Ca să regăsești iubirea pentru tine.
E nevoie să arzi teama și durerea
Ca ele să-ți devină candelă.
E nevoie de lacrimi și dor
Ca să fii liber, râzând.
E nevoie să fii suspendat
Între pământ și cer
Ca să privești adânc în tine.
E nevoie să renunți la iluzia separării
Ca să te simți conectat la
Iarbă, melci, strămoși, anemone sau stele.
E nevoie să uiți de timp
Ca să fii în prezent.
Și, întâlnindu-te cu tine,
Aici, în prezent,
Să devii respirație, cuvânt,
emoție, tăcere.
Toate acestea și mult mai multe.

Georgiana S.

Aceste cursuri m-au ajutat să-mi conștientizez mai bine emoțiile și să le accept. Am învățat că emoțiile îmi oferă valoare umană și astfel reușesc să mă exprim mai liber și mai clar în viața de zi cu zi. Cumva mă conectez mai bine și cu oamenii din jurul meu și am și mai multă încredere în mine. Georgiana S.

Doina

M-am tot gândit cum să aranjez aceste gânduri deoarece a fost o experiență incomparabilă cu altele din trecut din domeniul dezvoltării personale.
Au fost 4 luni frumoase și pline de lucruri noi, tehnici interesante, prezentate într-un mod distractiv și aplicabile în general, în viață, nu doar în scopul actoriei, fapt care mi-a depășit așteptările. Cred că este extraordinar cum mici chestii, pe care nici nu le mai conștientizăm în viața de zi cu zi, ne pot schimba starea – printre exemple sunt postura și respirația corectă.

Mi-a făcut mare placere să vă cunosc, să am ocazia să petrec acest timp cu voi și să învăț de la voi. Exercițiile pe care le-am făcut împreună au fost amuzante și au atins laturi ale mele pe care nu le explorasem până acum. Recunosc, nu mă regăsesc în toate și nu mă simt confortabil în unele momente (includ aici unele dintre exercițiile de improvizație), dar partea bună este că am conștientizat acest lucru și stiu unde să lucrez, dacă voi decide să schimb asta.

În concluzie, a fost o experiență extraordinara, plina de oameni cu suflet mare, lucruri noi, interesante, distractive si eliberatoare 🙂

Cu această ocazie, VĂ MULȚUMESC!

 

Zoe

Mi-a placut foarte mult metoda, îndrumările din aproape în aproape, răbdarea avută cu fiecare în parte, încurajările acordate. Fiecare întâlnire îți lasă sentimentul că e pentru tine și despre tine – nu sunt doar simple exerciții sau aceleași jocuri – samurai- ca să treacă timpul. E un antrenament pentru suflet, susținut cu încredere că fiecare va trece linia de finish, indiferent cum ia startul, indiferent de câte ori rămâne în urmă, indiferent de cât de împiedicat e pe parcurs.

Surprinzător sau nu, e foarte ușor să fii funcțional în viața de zi cu zi, fără a arăta că în relația cu tine ești pe câmpul de luptă. Conflictual și neîndurător, tiran, încarcerat în asocieri despre ce ar trebui să fii și nu ești. Dar pentru a fi ceea ce ești, de fapt, e nevoie de blândețe și susținere. Ăsta e impactul cursurilor – primești atâta susținere încat înveți să ți-o acorzi, chiar dacă greșești sau te încurci. Din tiran iți redevii prieten pentru că așa ești tratat, ca un prieten care nu e nevoie să dea explicații pentru ce crede că nu poate sau care nu e nevoit să se scuze că e așa cum e într-un anumit moment al vieții sale. Ești văzut dincolo de neputințele impuse și dincolo de încăpățânări. Și ajungi să mai și râzi și să te uimești tu pe tine și să începi să fii tu, liber, pentru că îți dai seama că tu ești inorogul în care ai ales la un moment dat să nu mai crezi. Și e foarte mișto să te regăsești.

Sorina

Pentru mine cursul și-a atins scopul, m-a ajutat să-mi controlez emoțiile și să-mi îmbunătațesc discursul. Nu aș fi crezut înainte că-mi pot susține vocea având emoții atât de mari,  cum s-a întâmplat în spectacol. Mi-am înfruntat frica de a vorbi in public și am învățat și cum pot să încarc cu emoție ceea ce spun, astfel încât să nu fie doar vorbe.  În concluzie, a fost o experiență pe care mă bucur că am trăit-o. Vă felicit pe toate, e grozav ceea ce faceți!