Noi

People&Art Lover

Cu peste 15 ani de experiență în Marketing & Comunicare si o viață de experiență în “playing with words & ideas”, pasionată de oameni și artă și mai ales de arta din oameni, a renunțat la job-ul din corporație și își dedică timpul, resursele și experiența pentru a face ceea ce-i place: să scrie și să se joace, adunând la un loc oameni frumoși în care crede.

Regizor teatru

A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” – Facultatea de Teatru – secția Regie, clasa Prof. Valeriu Moisescu și  Facultatea de Filozofie si Jurnalistica „Spiru Haret”.

Cu o experiență de peste 15 ani, Mona a colaborat în calitate de regizor, cu nume mari ale teatrului românesc: Virgil Ogășanu – la spectacolul “Iona” de Marin Sorescu (Teatrul Nottara și festivaluri din toată țara, unde a primit cronici foarte bune și săli pline), Radu Beligan – la spectacolul ”Egoistul” (jucat ani la rând cu sala plină la Teatrul Național), autorul Matei Vișniec, a cărui piesă “Buzunarul cu pâine” a regizat-o la Teatrul de Comedie, iar premiera a avut loc în prezența autorului, care a fost încântat de montarea facută de Mona.

Din 2005 a început colaborarea cu actrița Diana Giubernea, actrița sa de suflet, alături de care a avut peste 350 de reprezentații cu spectacolul “Monoloagele Vaginului“ – după Eve Ensler, spectacol de forță, care se joacă și astăzi, atât în București, cât și în țară.

Tot alături de Diana, a înființat Asociația Culturală Inorog ART din dorința de a promova teatrul cu emoție, de a păstra intacta esența teatrului, într-o lume în care se pune din ce în ce mai puțin accent pe emoție.

Pentru libertatea de a regiza texte controversate și de a se exprima neconstrânsă, Mona a ales teatrul independent semnând regia mai multor spectacole care se joacă și astăzi: “Un altfel de Crăciun” – despre deținuții politici care si-au petrecut Crăciunul în închisorile comuniste, ”Iubitul meu…Leondard” – dupa opera lui Leonard Cohen, “Lecția” – dupa Eugen Ionescu, “Toți bărbații mei” – după Cristian Juncu, “Autentic România” – spectacol pe texte populare sau “Laboratorul de audiții” și “Workshop in Progress…” – spectacole cu actori amatori care au terminat cursurile Inorog ART.

Actor

A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” – Facultatea de Teatru – secția Actorie, Clasa Prof.univ. Alexandru Repan.

Diana are o experiență de peste 20 de ani, atât în teatru, cât și în film, de-a lungul timpului dând viață multor personaje, atât în spectacole de teatru, filme, precum și în producții TV și radio, voice-over și reclame, dintre care amintim:

Spectacole de teatru: „Monoloagele vaginului” (one woman show) după Eve Ensler, regia Mona Gavrilaș ; „Toți bărbații mei” (one woman show) după Cristi Juncu, regia Mona Gavrilaș; „Un Altfel De Crăciun” (one woman show), regia Mona Gavrilas ; „Cameristele” (Solange) de Jean Genet, regia Eusebiu Stefanescu – Teatrul Nottara; „Duelul” (Julia) de Natasha Tanska, regia Iustina Prisacaru; „Unu, doi, trei…” regia I.Mircioaga ; „Hamlet” de Tristan Tzara, regia Dan Victor; „Libertate la Bremen” (Geesche) de W. Fassbinder, regia Dorina Krstic; „Clovnii” regia Mihai Malaimare – Teatrul Masca; „Underground” (Kvasnia) dupa Maxim Gorki, regia Alexandru Repan – Teatrul Nottara; „Tutti Frutti” (Orseta) dupa Carlo Goldoni, regia Alexandru Repan -Teatrul Mic; „Bertoldo la curte” (Isabella) de Massimo Dursi, regia Anca Bradu – Teatrul Casandra

Filme: „Callas Forever” – regia Franco Zeffirelli; „Babel” – regia Alexandru Solomon; „Liceenii” – regia Nicolae Cojors; „Declarație de dragoste” regia Nicolae Cojors; „Pas în doi” regia Dan Pița;

Producții TV: TVR Cultural – „Mesaje din sticlă”; TVR 1 – „La Urgență”; Pro Tv – dublaj desene animate; TVR i – „Hamlet” de Tristan Tzara, regia Dan Victor.