Mona Gavrilas


Regizor teatru //

About

A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” – Facultatea de Teatru – secția Regie, clasa Prof. Valeriu Moisescu și  Facultatea de Filozofie si Jurnalistica „Spiru Haret”.

Cu o experiență de peste 15 ani, Mona a colaborat în calitate de regizor, cu nume mari ale teatrului românesc: Virgil Ogășanu – la spectacolul “Iona” de Marin Sorescu (Teatrul Nottara și festivaluri din toată țara, unde a primit cronici foarte bune și săli pline), Radu Beligan – la spectacolul ”Egoistul” (jucat ani la rând cu sala plină la Teatrul Național), autorul Matei Vișniec, a cărui piesă “Buzunarul cu pâine” a regizat-o la Teatrul de Comedie, iar premiera a avut loc în prezența autorului, care a fost încântat de montarea facută de Mona.

Din 2005 a început colaborarea cu actrița Diana Giubernea, actrița sa de suflet, alături de care a avut peste 350 de reprezentații cu spectacolul “Monoloagele Vaginului“ – după Eve Ensler, spectacol de forță, care se joacă și astăzi, atât în București, cât și în țară.

Tot alături de Diana, a înființat Asociația Culturală Inorog ART din dorința de a promova teatrul cu emoție, de a păstra intacta esența teatrului, într-o lume în care se pune din ce în ce mai puțin accent pe emoție.

Pentru libertatea de a regiza texte controversate și de a se exprima neconstrânsă, Mona a ales teatrul independent semnând regia mai multor spectacole care se joacă și astăzi: “Un altfel de Crăciun” – despre deținuții politici care si-au petrecut Crăciunul în închisorile comuniste, ”Iubitul meu…Leondard” – dupa opera lui Leonard Cohen, “Lecția” – dupa Eugen Ionescu, “Toți bărbații mei” – după Cristian Juncu, “Autentic România” – spectacol pe texte populare sau “Laboratorul de audiții” și “Workshop in Progress…” – spectacole cu actori amatori care au terminat cursurile Inorog ART.