”Monoloagele Vaginului” dupa Eve Ensler

monoloagele-vaginului-2014-optim

Cu: Diana Giubernea

Regia: Mona Gavrilaș

Book the show: art@inorogart.ro

 

Foarte longeviv, spectacolul regizat de Mona Gavrilaș a stârnit interesul publicului din toată țara care a vrut să-l vadă și să-l revadă. Această adaptare românească a unui text american celebru și controversat la vremea apariției sale, are câteva atuuri: subiectul abordat – universul feminin cu emoțiile și trăirile specifice, viziunea regizorală care nu se bazează pe artificii, ci pe comunicarea cu publicul care devine parte integrantă în spectacol și, mai ales, jocul actoricesc al Dianei Giubernea, care se insinuează ca o șerpoaică, reușind să își schimbe identitatea, să călătorească în timp și în spațiu, împreună cu toți cei din sală.

Nimeni nu pleacă indiferent de la spectacol, nimeni nu plecă la fel. Pe parcursul unei ore, bărbaţi și femei se dezbracă de prejudecăți.

Textul a fost tradus în 40 de limbi și jucat în peste 50 de țări, stârnind un adevărat fenomen mondial, un manifest care a generat mișcarea mondială împotriva violenței asupra femeilor. Textul lui Eve Ensler a devenit o provocare pentru actrițe și regizori totodată.

Spectacolul ”Monoloagele Vaginului” are cronici apreciative și un premiu în cadrul Festivalului Internațional al Teatrului de Studio, iar Diana Giubernea – premiul pentru cea mai bună actriță.

 

Mențiuni:
· Peste 350 de reprezentații în București și în țară.
· Turnee în țară – Brașov , Timișoara , Arad , Sighetu Marmației, Constanța, Galați, Brăila, Iași, Roșia Montană , Pitești , Bacău, Costinești , Sibiu etc
· Participări la Festivaluri Internaționale de Teatru. Cronici foarte bune
· Personalități care s-au bucurat de spectacol : Ileana Lucaciu, Valeriu Moisescu, Ecaterina Oproiu, Magdalena Boiangiu, Marilena Țepuș, Alice Geogescu și alți cronicari din țară.
· Un spectacol de teatru rafinat pentru toți cei care apreciază bunul simț pe scenă;
· Un spectacol emoționant , de calitate, cu un umor fin;

· Durata: 1h 10 minute fără pauză

Regizoarea Mona Gavrilaș și actrița Diana Giubernea, cu mult curaj urmează calea afirmării in teatrul independent.

Ileana LUCACIU

Monoloagele Vaginului, celebra piesă a scriitoarei americane Eve Ensler, face săli pline la Teatrul Nottara din capitală.”

Magdalena BOIANGIU