“Lectia” dupa Eugen Ionescu

Lecția

Cu: Diana Giubernea – eleva
       Daniela Moldovan – profesoara

Regia: Mona Gavrilaș

Book the show: art@inorogart.ro

 

“M-a fascinat mereu Teatrul lui Ionescu, temele abordate și originalitatea scriiturii. Criza incomunicabilității limbajului, dezvoltarea absurdului, degradarea relațiilor umane…Textul ionescian te inspiră și iți dă curajul să plonjezi în imaginație. Astfel că delirul verbal este o stare continuă, este mecanismul aberant care declanșează conflictul și acțiunea. Limbajul nu mai are funcția de a comunica, ci devine practic un nou personaj. Credem de fapt că personajele comunică, dar, în realitatea spectacolului nu e asa.
În “Lecția” este vorba de control, de autoritate, cine deține puterea și pentru cât timp, din acest motiv Profesorul, în viziunea mea regizorală este Profesoara.”Mona Gavrilaș.

Dorința de a domina și de a manipula nu ține de sexul persoanei. Pericolul poate să vină din orice direcție. Iar surpriza este cu atât mai mare cu cât vine de la o Femeie, aparent dulce și zâmbitoare. Lecția abordează teme foarte actuale: dorința de a domina, distrugerea purității și a valorilor, lipsa comunicării, societatea care nu e unită, care nu decide, care se complace.

Durata: 1h 15 min.