”Autentic România”

Autentic România

Cu: Diana Giubernea, Sergiu Corbu Boldor

Regia: Mona Gavrilaș

Book the show: art@inorogart.ro

 

Un spectacol pe texte populare din Transilvania, Oltenia și Muntenia.

Poezii vechi, doine, cântece de dragoste și dor, pline de sensibilitate, muzicalitate și umor. Tema spectacolului este iubirea, o poveste de dragoste în care DORUL este privit ca și un personaj. Cei doi protagoniști ne prezintă DRAGOSTEA în mai multe etape ale sale: de la început spre maturitate, crampeie de viață în care ne regăsim.

Poeziile alese oferă publicului o imagine a Omului Uman. Astfel redescoperim valorile uitate, omul sensibil, plin de farmec și umor autenic. Dragostea apare în spectacol și în viziunea folclorului ca ceva de valoare aparte, fiind legată de un sens profund al rostului uman.

”Autentic România” ne amintește mai ales AZI, de sufletul nostru românesc în care identitatea națională nu s-a pierdut, în care valorile sunt la locul lor, de noi cei de ieri, cei de odinioară care ar trebui să ne regăsim și azi. Prin poezia veche și prin muzica live din spectacol (vioară și caval) se pune în fața spectatorului o oglindă în care să descopere sau să redescopere Sufletul Românesc Autentic.