Femeia vs. Bărbatul (numită și Eva 2) – autor necunoscut

Într-o zi, în grădina raiului, Eva îi spune lui Dumnezeu:
– Doamne, am o problemă! Știu că Tu m-ai creat, mi-ai dat această minunată grădină și acest șarpe hazliu, dar nu sunt fericită. Sunt singură și m-am cam săturat și de mere.
– Eva, am o soluție la problema ta. Voi crea pentru tine bărbatul și ți-l voi pune alături.
– O, Doamne, dar ce este bărbatul?
– E o creatură ratată, făcută din greșeli și cu multe trăsături urâte de caracter. O să te mintă, o să te înșele și o să fie incredibil de vanitos. Iți va face viața un calvar. Dar va fi mai mare, mai puternic, mai iute și va avea plăcerea de a vâna și de a ucide. Arată comic când se excită, dar fiindcă te-ai plâns, il voi crea astfel încât sa-ți satisfacă toate poftele. Toate. Va fi lipsit de umor și va iubi, mai mult decat orice altceva, luptele sau joaca cu mingea. Nu va avea nici prea multa minte, astfel că va avea nevoie de sfatul tău pentru a gândi corect.
– Sună fantastic, zise Eva. Unde-i buba?
– Ei bine, il poți avea cu o singură condiție. Cum ți-am spus, e mândru, arogant și se admiră tot timpul pe sine. Va trebui să-l lași să creada că el a fost primul creat. Nu uita, asta trebuie sa rămâna micul nostru secret. Știi și tu, ca de la femeie la femeie, încheie, oftând, Dumnezeu.